T.C.      SAKARYA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ KARASU MESLEK YÜKSEKOKULU

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi bünyesinde kurulmuştur. 24 Kasım 2000 yılında ilk öğrencilerini dört programında birden almaya başlamıştır. Mayıs 2006 yılından itibaren Sakarya Üniversitesi ve Karasu Yüksekokul Yaptırma ve Yaşatma Derneğinin katkılarıyla yaptırılan yeni okul binasına taşınılmış olup daha modern bir ortamda öğretim yapılmaya başlanılmıştır. Açılan programlar Makine Programı, Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama Programı, Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı ve Muhasebe Programı’ dır. Ayrıca 2013 yılında Kaynak Teknolojisi  Programı ve 2021 yılında Çok Boyutlu Modelleme ve Animasyon Programı açılarak program  sayımız 6'ya çıkarılmıştır. Okul binası 3 katlı olup 3600 m2 kapalı alan, 9 adet derslik, 4 adet bilgisayar laboratuarı ve 1 adet kaynak atölyesi  ile öğrencilere hizmet vermeye devam etmektedir. 2005 – 2006 Eğitim Öğretim yılında 850 olan öğrenci sayısı, 2023 – 2024 Eğitim Öğretim yılında 1332 olmuştur. Okulumuz 4 Doç. Dr., 2 Dr. Öğr. Üyesi, 12 Öğretim Görevlisi ve 5 İdari Personeli ile öğretim hizmeti vermektedir.